Wednesday, June 22, 2011

Kisah Longkang, Doktor & Lelaki Itu

Asalamualaikum.
sile jawab salam ini~

Hai hai hai people! (^_^)
hari ni nak tulis pasal.....

heee~
tadikan,mase mandi terpandang parut kat kaki aku.
parut tu sangat comel  kecik je,hehe!
dekat kaki kiri, dekat betis
betol-betol kat bahagian depan betis
err,apesal aku nak bagitahu secare specific nih?
maaf-maaf
(-.-'')

parut ni dah 4 tahun
maknenye dah 4 tahun aku dijahit
err,betis aku dijahit
haha!!kelakar bile teringat balek macam mane la aku boleh jatoh & kena jahit! =D

macam ni ceritenye:

ia terjadi pada minggu pertama orientasi kat KMPK 
korang tahu tak KMPK tu ape?
tak tahu?
apakah cikgu-cikgi korang tak pernah mention??
grr! ni nak hangin ni!
semua orang mahu masok itu Matrik tahu?
okie.aku tipu sunat je~
(-.-'')

aku yang beria sangat nak masok situ sebenarnye hik! sambung balek~
mase tu aku ingat lagi
 dah malam & hari tu hari ke3 orientasi. aktiviti abes lewat malam & kami semua kat dewan
ape tah name dewan tu aku lupe.maaf!
dah tu abes je acara,kitorang berpusu-pusu konon ke tepi dewan nak kuar ikot pintu tepi dewan la katekan
nak cepat punye pasal. aku pon cepat-cepat la tak nak ketinggalan tertinggal

haha part ni la aku jatoh!
time ni la aku tak sedar tup-tup aku dah dalam
LONGKANG!

huish~~~~~~

aku malu!! aku malu!!! aku malu!!! wehhhhh~~ 
grrrr!
macam mane aku boleh adew dalam 
LONGKANG??

tu pon aku tak pasti. aku tak tahu & tak sedar. macam magik kot!
pastu kan aku cepat-cepat panjat naek! haha
malu yang amat & aku mula terasa kaki aku sakit!

Zatil ade mase tu
die ni member satu sekolah dengan aku
die yang tolong aku mase tu
TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK 
(^_^)

lepas aku naek tu,aku ke tepi & selak kain kurung aku, waaaaa~
aku nampak isi! aku nampak darah & aku mula menangis

maaf sebab aku memang sakit sangat mase tu sampai menangis-nangis!
kakak-kakak senior mula kejar-kejar tengok 
siap kerumun aku & tutup-tutup aku
sebab aku bukak kain kan mase tu
'aurat'
ade sorang akak tu cakap
baiknye die 
aku tak ingat pon mase tu 
rase nak selak je nak tengok ape yang aku rase sakit sangat tu!
& ade sorang kakak tu cakap 
'ni kena jahit nih!'

aku mula usha slek kat die! ade ke die kate camtu!! aku kan tengah bersedih & ketakutan (cewah)
aku nangis-nangis lagi


COURTESY OF WEB
bile sampai hospital kampar,
doktor hensem lagi muda yang bertugas tu tanye:
'macam mane awak boleh luka ni?'
aku: saye jatoh longkang~ 
:"""(

pastu die boleh gelak!!
ggggrrrrr!!!
hangin aku!

die cakap lagi: 'kalau cam ni hantaran kena kurang ni'
ggrrrr!!!! 
boleh pulak melawak mase tu

pastu die kate: 'kaki awak kena jahit ni'

aku: ala,saye tak nak!

doktor hensem lagi muda: mane boleh.awak kena jahit.nanti kuman merebak!

gilo ape! aku dah la penakot & memang takot kat doktor! beliau dengan suka-suki nak gi jahit kaki aku!

pastu aku tak tahu die inject ape kat kaki aku
mase tu ade 1 alat die pasang kat aku. bunyi laju gilo! aku tak tahu alat ape sebab aku budak akaun bukan medic. hehe~
laju memang laju ah
sampai die kate

'kenape laju sangat ni.awak rileks la'

grrr! aku geram gile la same doktor tu!

pas die dah start tu, aku tak rase pape lak. tak sakit pon.. tah bile die inject bius,aku yang dok risau sangat

siyes cakap,
TAK SAKIT WEH MASE KENA JAHIT!

yipppie!!
heheheheheheheeh!

and then bile esok nye,ade perjumpaan dengan budak-budak yang satu kumpulan mentor
mase tu aku dapat balek awal sebab aku kan jatoh longkang & terhenjut-henjut datang kelas
gilo! panjat tangge sambil menangis beb mase tu!
bile aku dah on the way balek tu (dengan terjengkot-jengkot)

ade sorang mamat tegor: "kenape dengan kaki?"
aku selambe cakap: "jatoh longkang..."
bukan nak letak penutup kat longkang tu!"

aku marah longkang or pekerja KMPK yg tak letak penutup longkang tu kot!
(-.-")

pastu die cakap: die yang jalan tak betol,nak salahkan longkang~

dengan nada mengejek ok?

sadis gilo! terkejot aku die cakap camtu. huuuu :"""(

kejam jugak warga KMPK ni kan
aku yang beria-ria nak masok sana.
padan muka aku kan


pas kejadian tu aku ade la nampak mamat tu kat kolej. die masok debat english & mase tu aku tahu die budak SAINS HAYAT! ade sekali tu die lalu depan aku pastu tetibe buat aksi terjengkot-jengkot!!

grrrr! kalau la aku tahu name die
da lame cari kat FB & balas dendam!


argghhhh! aku geram!!!

GERAM SAMA LU!

budak SC Hayat yang puteh-puteh+pendek+pakai spec old skool+muke berlagak!

wa kasi sengattttt sama lu!
(penangan KL Gangster)

COURTESY OF WEB






sumber: http://adibyusoff.blogspot.com/2011/06/tingkatkan-rating-blog-anda-dengan.html#ixzz1VyQ85zwo

6 comments:

Siti Nordiyanah bt Razalee said...

aku xtau pun pasal parut tu n kejadian tu.. oh... rahsia ea... dah tau dah... :-p hehe...

rain ilias said...

hehe kejadian tu mase matrik.doktor pujuk kate tak kan ade parut,tapi ni ha kat kaki aku ade je parut.haish
abeh la hantaran rendah! haha!;D

Anonymous said...

wah ain...teringat aq kowt bila tetiba je felo dtg tny rumet kamu ain mana?..aq dgn wani geleng kepala je..pas tue felo tue cakap ko g spital sbb jatuh longkang..terkejut beruk aq..tp tue la kenangan kita di minggu orientasi di KMPk..rindunyerrr...

rain ilias said...

haha mira...malu aku kot!
segan wehhh~ hee apesal ah kenangan aku ade sdikit kesian??haha
weh ingat tak mamat yg aku crite ni??wani mesti kenal.sbb sains hayat..

SyazwanSarawak said...

sy ada parut dekat ibu jari kaki. tertoreh dengan besi katil yang dah patah masa asrama dulu =_=

pengajaran; jangan duduk sama bilik dengan orang yang suka jahanamkan benda

rain ilias said...

syazwan : hehe awak pon ade kenangan macam saya.kesian kita ni kan?hehe
take care.awak nakal sangat kot mase asrama tu (^_^)"